بلوتوث

 

تاریخچه بلوتوث:

فكر اوليه بلوتوث در شركت موبايل اريكسون در سال 1994 شكل گرفت. اريكسون كه يك شركت سوئدي ارتباطات راه دور است – در آن زمان در حال ساخت يك ارتباط راديويي كم مصرف ، كم هزينه بين تلفن هاي همراه و يك گوشي بي سيم بود.

كار مهندسي در سال 1995 شروع شد و فكر اوليه به فراتر از تلفنهاي همراه و گوشي هاي آنها توسعه يافت تا شامل همه انواع وسايل همراه شود ، با هدف ساخت شبكه هاي شخصي كوچك از وسايل مختلف در طول اين زمان ، اريكسون نام “بلوتوث” (يك پادشاه دانماركي) گرفت كه بين سالهاي 940 و 981 ميلادي مي زيست. شاهِ هارالد در دوره حكومت خود كه يك وايكينگ بود – به طور صلح آميز ، دانمارك ، سوئد جنوبي و نروژ شمالي را متحد كرد. اين كار به او شهرت يك پادشاه ماهر در ارتباط و مذاكره را در تاريخ داد.

 

براي اريكسون ، اسم بلوتوث براي فناوري داده شده كه اميدوار بود بتواند به طور صلح آميز وسايل مختلف را متحد كند، مناسب بود. اريكسون مي دانست كه اگر فقط يك شركت اين استاندارد ها را حمايت كند هرگز موفق نخواهد شد.

در سال 1998 ، اريكسون يك موافقت نامه با IBM ، اينتل ،نوكيا ، 3com ، توشيبا و مايكروسافت امضا كرد که بر پايه اين موافقت نامه و گروه Bluetooth Special Interest Group را به وجود آورد. هدف اين گروه نظارت بر پيشرفت بلوتوث و عمومي ساختن آن بود. و پس از آن شركتهاي تري كام، Lucent، موتورولا و بيش از 2000 كمپاني ديگر به اين سازمان پيوستند.(1)

فن آوري دندان آبي Bluetooth در حال حاضر

در حال حاضر Ericsson، Intel، Nokia، IBM و Toshiba از پديدآورندگان و توسعه دهندگان اين تكنولوژى هستند.اين شركت ها با تشكيل گروهى به نامBluetooth (Special Interest Group)SIG موفق شدند استاندارد مورد نظر را ايجاد كنند.

 

هر وسيله اى كه از سيم براى انتقال اطلاعات خود استفاده نمى كند از امواج راديويى بهره مى گيرد در واقع امواج راديويى سيگنال هايى هستند كه توسط فرستنده در هوا پخش مى شود.امواج راديويى قادر به انتقال صدا، تصوير و هر نوع Data هستند. تلفن هاى بى سيم، موبايل، ماهواره ها، اداره تلويزيون و غيره جزء وسايلى هستند كه ارتباط خود را از طريق اين امواج فراهم مى كنند.حتى دزدگير اتومبيل شما هم از طريق امواج راديويى كنترل مى شود.Bluetooth نوعى از ارتباطات امواج راديويى ولى با برد كوتاه است و از پروتكل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى كند و به همين دليل است كه شركت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و كامپيوترى علاقه زيادى دارند تا در اين پروژه شركت كنند.

در واقع تمام دستگاه هايى كه بر پايه Bluetooth ايجاد مى شود بايد با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند.همان طور كه مى دانيد فركانس هاى امواج راديويى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند.

فرستنده اين فركانس ها كه Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در يك فركانس خاص ارسال مى كند و دستگاه گيرنده در همان طول موج اقدام به دريافت اطلاعات مى كند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است.

بلوتوث در واقع یک استاندارد شبکه است که دارای 2 سطح است :

●سطح اول که به عنوان سطح فیزیکی شناخته می شود و بیانگر این است که بلوتوث یک فرکانس رادیویی استاندارد است.

●سطح دوم که به عنوان سطح پروتکل شناخته می شود و دربرگیرنده قوانین و دستوراتی همچون مکان و زمان ارسال اطلاعات، تعداد بیت های ارسالی در آن واحد و همچنین شمار وسایلی که بطور همزمان می توانند در عملیات ارسال و دریافت اطلاعات شرکت داشته باشند می باشد.

بعضي از وسايلي که شما هم اکنون نيز از آن استفاده مي کنيد مانند دستگاه کنترل درب پارکينگ يا جديد ترين نسل تلفن هاي بيسيم از فرکانس هاي باند ISM استفاده مي کنند. اطمينان حاصل کردن از اينکه امواج بلوتوث با امواج دستگاه هاي نامبرده شده تداخل پيدا نکنند يکي از سخت ترين مراحل طراحي اين فناوري است.

 

 

يکي از راه هايي که تجهيزات بلوتوث از آن براي جلوگيري از تداخل امواجشان با ساير تجهيزات بهره مي جويند ارسال سيگنال هاي بسيار ضعيفي در حدود يک ميلي وات است. براي مقايسه فقط کافي است بدانيد تلفن هاي همراه مي توانند يک سيگنال در حدود 3 واتي را مخابره کنند. استفاده از امواج کم قدرت شعاع برد سيگنال هاي بلوتوث را به حدود 10 متر محدود مي کند و همچنين با استفاده از اين سيگنال هاي ضعيف امکان ايجاد تداخل بين امواج بلوتوث با امواج تلفن همراه ، کامپيوتر و يا دستگاه تلويزيون به کلي منتفي مي شود. اما با همين امواج ضعيف هم لازم نيست که دو دستگاه فرستنده و گيرنده امواج در ديد مستقيم يکديگر باشند. امواج بلوتوث براحتي از ديوارهاي خانه شما عبور مي کنند و اين يک امکان خوب براي کنترل چند دستگاه در اتاقهاي مختلف است.

بلوتوث مي تواند همزمان با 8 دستگاه ارتباط داشته باشد به شرطي که اين دستگاه ها در شعاع ده متري باشند. شايد شما تصور کنيد که ممکن است بين اين دستگاه ها تداخل بوجود بيايد اما اين غير ممکن است. بلوتوث از يک فناوري بنام "جهش فرکانس در طيف گسترده " (spread-spectrum frequency hopping) بهره مي جويد که احتمال استفاده از يک فرکانس برابر توسط دو دستگاه بطور همزمان را تقريبا به صفر مي رساند. بر پايه اين تکنولوژي هر وسيله از 79 فرکانس منحصر به فرد که بصورت اتفاقي ازميان يک سري فرکانس هاي از پيش تعيين شده انتخاب شده است استفاده مي کند که به بطور منظم از يکي از آنها به ديگري تغيير فرکانس مي دهد.

 

در مورد بلوتوث اين عمل تغيير فرکانس توسط دستگاه فرستنده حدود 1600 بار در ثانيه اتفاق مي افتد. و اين بدان معني است که تعداد دستگاه هاي بيشتري در آن واحد مي توانند از يک بخش محدود از باند فرکانس راديويي استفاده کنند.(2)

بلوتوث چگونه کار می‌کند

 رادیو و تلویزیون بردی بیش از صدها کیلومتر دارند؛ اما فناوری بلوتوث فقط در فاصله ۱۰۰ متری وجود دارد و داده‌ها را در شبکه شخصی  (PAN) ارسال می‌کند. دستگاه‌های دارای بلوتوث با استفاده از امواج رادیویی کم‌مصرف در یک باند فرکانسی بین ۲٫۴۰۲ گیگاهرتز و ۲٫۴۸۳۵ گیگاهرتز ارتباط برقرار می‌کنند. این یکی از محدود باندهایی است که با توافق‌نامه بین‌المللی برای استفاده از تجهیزات صنعتی، علمی و پزشکی  (ISM) رزرو شده. بلوتوث در ۷۹ فرکانس مختلف از طیف موج رادیویی ۲٫۴ گیگاهرتز کار می‌کند. هنگامی که دو دستگاه می‌خواهند به هم متصل شوند، یکی از این ۷۹ کانال را به‌طور تصادفی انتخاب می‌کنند و اگر کانالی در استفاده باشد، کانال دیگری را امتحان می‌کنند. هنگام ارسال داده‌ها، بلوتوث تمام داده‌ها را به بسته‌های کوچک‌تر و قابل انتقال تقسیم می‌کند. وقتی بسته‌ها تقسیم شدند، به‌صورت جداگانه از طریق این ۷۹ باند ارسال می‌شوند.

 

تصال دو دستگاه دارای بلوتوث به یکدیگر با فرایند جفت‌ شدن (Pairing) آغاز می‌شود. هر دستگاه دارای بلوتوث می‌تواند به سایر دستگاه‌های بلوتوث‌دار متصل شود؛ به شرط آنکه دو دستگاه در نزدیکی یکدیگر باشند و اجازه‌ی اتصال به یکدیگر، به آن‌ها داده شده باشد.

 

تراشه‌های کوچکی داخل دستگاه‌های بلوتوث‌دار قرار دارد که دستگاه‌ها می‌توانند از طریق این تراشه کوچک رایانه‌ای که امواج رادیویی بلوتوث خاصی منتشر می‌کند، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. برای ایجاد ارتباط، ابتدا باید این تراشه را روشن یا همان گزینه‌‌ی بلوتوث را فعال کنید.

 

ارتباط بین دو دستگاه مجهز به بلوتوث از طریق یک شبکه کوتاه‌برد به نام پیکونت  (piconet) اتفاق می‌افتد‌. پیکونت، شبکه‌ای از دستگاه‌های متصل به بلوتوث است. وقتی رایانه خود را به صفحه‌کلید‌، مانیتور، ماوس و بلندگوهای مجهز به بلوتوث متصل می‌کنید، همه این دستگاه‌ها پیکونت بلوتوث خود را تشکیل می‌دهند؛ اما به‌صورت جداگانه با یکدیگر ارتباط پیدا نمی‌کند؛ بلکه یک دستگاه، پایانه‌ی اصلی خواهد بود و سایر دستگاه‌ها به آن متصل می‌شوند. پیکونت‌ها به‌طور خودکار ایجاد می‌شود؛ بنابراین هنگامی که دستگاهی مانند صفحه‌کلید را نصب کنید و در محدوده پیکونت قرار دارید، صفحه‌کلید به‌طور خودکار به سیستم متصل می‌شود؛ اما اگر از محدوده خارج شوید، صفحه‌کلید به‌طور خودکار از پیکونت خارج می‌شود. اگر صفحه‌کلید را دوباره به محدوده قبلی برگردانید، باز هم به‌طور خودکار به سیستم وصل خواهد شد.

یک سؤال قابل تأمل این است که اگر فناوری بلوتوث در محدوده ۲٫۴ گیگاهرتز کار می‌کند؛ پس چگونه گوشی شما به‌طور تصادفی با گوشی شخص دیگری (حتی اگر هر دو در یک باند فرکانس مشابه کار کنند) تداخل پیدا نمی‌کند؟

 

این وظیفه به عهده‌ی قابلیت پرش فرکانسی تطبیقی بلوتوث  (APH) است. APH به‌منظور کاهش تداخل بین دستگاه‌های بی‌سیمی که به‌طور مشترک از طیف ۲٫۴ گیگاهرتز استفاده می‌کنند، طراحی شده است. APH به‌صورت پویا در محدوده فرکانس حرکت می‌کند تا از هر فرکانس موجود در طیف تعیین‌شده استفاده کند.

 

فناوری بلوتوث کم مصرف

دو نوع فناوری بلوتوث وجود دارد: بلوتوث کم‌مصرف (LE یا  (BLE و بلوتوث کلاسیک (BR / EDR) که هر دو با استفاده از یک باند فرکانس مشابه کار می‌کنند. بلوتوث LE محبوبیت بیشتری دارد؛ زیرا برای کار کردن به انرژی کمتری نیاز دارد و علاوه بر امکان برقراری ارتباط از طریق اتصالات نقطه به نقطه  (Point to Point) بین دو دستگاه می‌تواند برای پخش یا شبکه‌های مش استفاده شود. سرعت داده‌ی فناوری بلوتوث کلاسیک کمی بالاتر از بلوتوث  )LE ۳ مگابایت در مقایسه با ۱ یا ۲ مگابایت) است؛ اما فقط برای ارتباط مستقیم بین دو دستگاه با استفاده از اتصالات نقطه به نقطه قابل استفاده است. هر یک از دو نوع فناوری بلوتوث از نقاط قوت خاص خود برخوردار هستند که تولیدکنندگان متناسب با نیاز محصولات خود باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنند.

دستگاه‌های بلوتوث BR / EDR، باید پیش از انتقال داده جفت شوند؛ این روند باعث می‌شود هر دو دستگاه به هم اعتماد داشته باشند و بتوانند با استفاده از رمزگذاری، داده‌ها را به روشی ایمن تبادل کنند.

هنگامی که دستگاه‌های بلوتوث BR / EDR در محدوده یکدیگر قرار می‌گیرند، یک مکالمه الکترونیکی برای کسب اعتماد و اشتراک‌گذاری داده‌ها  برقرار می‌شود. در این زمان کاربر معمولاً نیازی به فشار دادن یک دکمه یا صدور یک دستور ندارد؛ بلکه مکالمه الکترونیکی به‌طور خودکار اتفاق می‌افتد. دستگاه‌ها پس از این مکالمه، یک شبکه‌ تشکیل می‌دهند.

روش کار بلوتوث BLE متفاوت است. ممکن است دستگاه‌ها برای برقراری یک رابطه قابل اعتماد نیاز به جفت شدن داشته باشند؛ اما همه‌ی محصولات مجهز به بلوتوث BLE به این مورد نیاز ندارند. یک دستگاه بلوتوث LE که می‌خواهد قابل یافتن باشد، در فرایندی به نام تبلیغات (Advertising)، پیام‌های ویژه‌ای که به بسته معروف هستند پخش می‌کند. بسته‌های تبلیغاتی حاوی اطلاعات مفیدی درباره دستگاه تبلیغاتی هستند. دستگاه دیگر با اسکن (گوش دادن) بسته‌های تبلیغاتی و انتخاب موارد مناسب، دستگاه تبلیغاتی را پیدا می‌کند. معمولاً اسکن فقط زمانی اتفاق می‌افتد که کاربر با فشار دادن یک دکمه در برنامه تلفن هوشمند، آن را فعال کند. پس از این کار، به‌طور معمول جزئیات دستگاه‌های یافت‌شده به کاربر ارائه می‌شود که کاربر می‌تواند از میان آن‌ها، دستگاه مناسب را برای برقراری اتصال، انتخاب کند.

 

 

نسخه های بلوتوث

 بلوتوث کلاسیک شامل نسخه‌های 1.0 تا 3.0 است.

بلوتوث 1.0 (۱۹۹۹): هنگامی که بلوتوث 1.0 برای اولین‌ بار راه‌اندازی شد، سرعت داده آن کمتر از ۱ مگابیت در ثانیه و دامنه آن کمتر از ۱۰ متر بود.

بلوتوث 2.0 (۲۰۰۴): توانست با افزایش سرعت به ۲ تا ۳ مگابیت بر ثانیه، پیشرفت خوبی داشته باشد.مصرف انرژی بلوتوث حدود ۳۳ برابر کمتر از وای‌فای است

بلوتوث 3.0 (۲۰۰۹): با استفاده از استاندارد و تکنولوژی 802.11 توانست به افزایش انتقال داده تا ۲۴ مگابیت بر ثانیه کمک کند.

بلوتوث 4.0 (۲۰۱۳): متداول‌ترین نوع بلوتوث است. سرعت داده در این نسخه به ۱ مگابیت در ثانیه محدود شده است.

بلوتوث 5.0 (۲۰۱۷): با افزایش حجم داده و دامنه، پیشرفتی در کاهش مصرف انرژی محسوب می‌شود. این نسخه می‌تواند در دامنه‌های انتقال مختلف از جمله ۱۲۵ کیلوبیت بر ثانیه، ۵۰۰ کیلوبیت بر ثانیه، ۱ مگابیت بر ثانیه و ۲ مگابیت بر ثانیه کار کند. کاهش نرخ داده، تأثیر مثبتی روی توانایی افزایش دامنه داده‌ها تا ۲۴۰ متر داشت.  انتقال سریع‌تر ۲ مگابیت در ثانیه به‌طور قابل‌ توجهی محدودتر و برای استفاده در برد کوتاه مناسب‌تر است.

بلوتوث 5.2 (۲۰۲۰): جنبه‌های امنیتی را در مقایسه با نسخه‌ 4.0 و نسخه‌های قبلی بهبود بخشیده است.

هنوز هیچ نشانه‌ای از بلوتوث 6.0 وجود ندارد؛ اما فناوری بی‌سیم جدیدی به نام باند فوق پهن (UWB)، توجه همه را به خود جلب کرده است. این فناوری برخلاف بلوتوث دارای قابلیت انتقال داده با سرعت بالا است و می‌تواند مانند بلوتوث جهت دستگاه متصل‌شده را تشخیص بدهد. در حال حاضر، بلوتوث و UWB به‌طور مسالمت‌آمیزی با یکدیگر کنار آمده‌اند؛ اما با توجه به نیاز مبرم دنیای امروز به سرعت، امکان جایگزینی UWB با بلوتوث چندان بعید به‌ نظر نمی‌رسد.

مزایاو معایب بلوتوث

مزایای:

1. قدرت کم، مناسب برای تجهیزات باتری به کار

2. ارزان، می تواند به دستگاه های کم هزینه اعمال می شود

3. مدیریت همزمان داده ها و انتقال صدا

4. کم نهان

معایب:

1. فاصله انتقال محدود است

2. نرخ انتقال داده ها 24Mb/s

3. سازش ناپذیری پروتکل بین دستگاه های مختلف

4. ورود به سیستم داده های محلی مورد نیاز است برای اطمینان از در دسترس بودن داده های بی وقفه

چشم انداز توسعه فناوری بلوتوث

1. محبوب به رسمیت شناختن و استفاده از تکنولوژی بلوتوث

اگرچه در این مرحله فناوری بلوتوث به طور گسترده ای در زندگی و کار واقعی مورد استفاده قرار گرفته است، اما مردم چیز زیادی از فناوری بلوتوث نمی دانند. علاوه بر کاربرد توابع انتقال بلوتوث و صدا در تلفن های همراه، برای کاربردهای بی سیم نیز بسیار مهم است. دانش کافی در مورد برنامه های کاربردی بلوتوث مانند چاپگرها و کنفرانس های بی سیم وجود دارد. بنابراین در توسعه آینده فناوری بلوتوث باید فناوری بلوتوث ترویج شود و فناوری بلوتوث کم هزینه و از نظر تکنولوژی پیشرفته باید در یک پلت فرم کاربرد گسترده تر ترویج شود.

2. گسترش زمینه های کاربردی از تکنولوژی بلوتوث

زمینه کاربرد فناوری بلوتوث باید تا محدوده گسترده ای توسعه یابد. اولین مرحله از فناوری بلوتوث پشتیبانی از تلفن های همراه، PDAs و کامپیوترهای نوت بوک است و جهت توسعه بعدی به تمام اقشار مختلف زندگی از جمله خودرو، اطلاعات به علاوه نقاط، هوانوردی، لوازم الکترونیکی مصرفی، نظامی و مانند آن گسترش خواهد یافت.

3 ، سازگار با سیستم عامل های بیشتر

در سیستم کامپیوتری، اگر می خواهید کاربرد فناوری بلوتوث را بیشتر بهبود بخشید، لازم است توسعه فناوری سازگار با بلوتوث را با سیستم عامل کامپیوتر همگام سازی کنید. علاوه بر سازگار بودن با سیستم عامل های ویندوز، XP و PC، پیگیری سطح فنی نیز ضروری است، مانند سیستم win8 ایجاد پشتیبانی در برنامه های کاربردی کامپیوتر و بهبود کاربرد فناوری بلوتوث در رایانه ها و پروژه های مرتبط. علاوه بر این ، در توسعه فن آوری های سازگار ، لازم است به طور مداوم تحقیق در جهت توسعه محصولات الکترونیکی ، و بهبود توانایی کاربرد فن آوری بلوتوث در برنامه ریزی و آرایش قابل پیش بینی است.

4. توسعه کم هزینه، تراشه های کوچک و قیمت پایین تر

هزینه تراشه های مورد استفاده در فناوری بلوتوث نسبتاً کم است، و به سمت یک تراشه واحد در حال توسعه است. علاوه بر تک تراشه تعبیه شده در باتری، تراشه های بلوتوث از نظر قیمت کوچکتر و کوچکتر و پایین تر خواهند شد.

 

5. تقویت روند توسعه تعاونی

مهم ترین ابزار و نرم افزار های بلوتوث

 

نام این نرم‌افزار "WIDCOMM Bluetooth Software" می‌باشد و از طریق بلوتوث عمل می‌کند.

بعد از دانلود و نصب این نرم‌افزار، "WIDCOMM" شروع به شناسایی خودکار آداپتور بلوتوث شما خواهد کرد و بعد از آن می‌توانید به راحتی از آن استفاده نمایید.

بهترین نرم افزار بلوتوث برای ویندوز

برای نصب هریک از این برنامه ها ، می توانید بر روی لینک عنوان آن برنامه کلیک کنید  و برنامه را از وب سایت رسمی دریافت کنید.

 

۱Bluetooth Driver Installer

 

Bluetooth Driver Installer یک نرم افزار رایگان بلوتوث برای ویندوز ۱۰ است که به نصب درایورهای عمومی مایکروسافت کمک می کند. به طور دقیق تر ، هر درایور اشتباه را با یک درایور فعال جایگزین می کند. روی اکثر آداپتورهای داخلی و USB به خوبی کار می کند .

 

رابط کاربری مناسب است و در زمینه کار با مشکلی مواجه نخواهید شد. برای کار کردن این درایور ، باید درایور که قبلاً نصب شده را حذف کنید. بهترین قسمت این است که این نرم افزار بلوتوث برای رایانه به طور خودکار یک نقطه بازیابی ایجاد می کند که می تواند در موارد اضطراری مفید باشد.

 

۲Intel® Wireless Bluetooth®

 

لحظه ای که نام اینتل را می شنوید ، می دانید که این محصول قابل اعتماد است و اگر به دنبال بهترین نرم افزار نصب کننده درایور بلوتوث هستید ، دیگر به دنبال آن نباشید. این برنامه یکپارچه و بدون زحمت کامپیوتر ویندوز ۱۰ شما را به دستگاهی با بلوتوث اسکن و متصل می کند. پس از شناسایی محصول خود ، به روزرسانی های نرم افزاری و درایورهای سخت افزاری Intel را ارائه می دهد. می توانید این نرم افزار بلوتوث را برای هر دو نوع ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰ دانلود کنید .

 

پس از نصب ، دیگر مشکلی نخواهید داشت زیرا نصب  و اجرای آن آسان است.

 

۳WIDCOMM Bluetooth Software

 

WIDCOMM یک نرم افزار عالی بلوتوث است که می تواند به سرعت با دستگاه های OEM در محدوده ارتباط برقرار کند. بهترین قسمت در مورد نرم افزار WIDCOMMBluetooth برای ویندوز کامپیوتر این است که این نرم افزار می تواند روی هر دو ویندوز ۱۰ و ۸ (۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی) کار کند. علاوه بر این ، به لطف رمزنگاری انعطاف پذیر و تکنیک های پرش فرکانس ، حریم خصوصی قوی شبکه را ارائه می دهد.

 

این نرم افزار رایگان بلوتوث برای ویندوز ۱۰ کامپیوتر یکپارچه سازی ساده و تشخیص قدرتمند را ارائه می دهد. برای برقراری ارتباط با بلوتوث WIDCOMM برای ویندوز ، دستگاه باید یا دارای یک پورت USB باشد یا اینکه بلوتوث فعال باشد.

 

۴BlueSoleil

 

اگر دستگاه های بلوتوث را به رایانه خود متصل می کنید ، می توانید از این نرم افزار بلوتوث برای رایانه استفاده کنید. Bluesoleil نرم افزاری است که توسط شرکت IVT Group Inc تولید شده است. پس از نصب این برنامه ، رایانه خود را به هر یک از دستگاه های بلوتوث در محدوده رایانه خود شناسایی و متصل می کنید. چند ثانیه بیشتر طول نمی کشد تا اتصال برقرار شود.

 

از انواع دستگاه های USB ، PCMCIA ، BCSP و UART پشتیبانی می کند. برای برقراری ارتباط ، رایانه شما باید دارای یک دانگل بلوتوث یا آداپتور باشد.

 

۵Bluetooth View

 

Bluetooth View یکی از بهترین نرم افزارهای بلوتوث برای رایانه است که می تواند به شما در رفع مشکلات اتصال بلوتوث در ویندوز ۱۰ کمک کند . با کمک این نرم افزار ، در حالی که به نرم افزار اجازه می دهید کار خود را انجام دهد ، می توانید به کارهای دیگر خود ادامه دهید.

 

برنامه فعالیت دستگاه های بلوتوث در محدوده شما را کنترل می کند و سپس جزئیاتی مانند نام دستگاه ، نوع دستگاه اصلی ، زمان تشخیص اول ، نوع جزئی دستگاه ، آدرس بلوتوث و موارد دیگر را نشان می دهد. با استفاده از این نرم افزار رایگان بلوتوث برای ویندوز ۱۰ کامپیوتر ، می توانید اعلان های پنجره ای را نیز سفارشی کنید.

۶Bluetooth Driver

 

همانطور که از نام آن مشخص است ، Bluetooth Driver یکی از بهترین نصب کننده های درایور بلوتوث برای ویندوز ۱۰ است. نصب آن آسان است و پس از اتمام کار ، می توانید به سرعت بین رایانه Windows 10 و سایر دستگاه های بلوتوث ارتباط برقرار کنید. با تمام دانگل های قابل توجه ، برنامه های بلوتوث و آداپتورها سازگار است. انتقال پرونده را با سرعت استثنایی ارائه می دهد.

۷Medieval Bluetooth Network Scanner

 

Bluetooth Network Scanner ، توسعه یافته توسط نرم افزار Medieval ، یک نرم افزار بلوتوث برای رایانه شخصی است ، که هر دو دستگاه بلوتوث محلی و از راه دور مانند دانگل بلوتوث ، تلفن های هوشمند ، لپ تاپ و غیره را اسکن می کند ، اطلاعات آنها را با دسترسی آسان به رابط کاربری نمایش می دهد.

منابع

"1-Basics | Bluetooth Technology Website". Bluetooth.com. 23 May 2010. Archived from the original on 28 October 2012. Retrieved 16 October 2012.

2- «دندان‌آبی، بلوتوث» [رایانه و فنّاوری اطلاعات] هم‌ارزِ «Bluetooth»؛ منبع: گروه واژه‌گزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر سوم. فرهنگ واژه‌های مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی. شابک ۹۶۴-۷۵۳۱-۵۰-۸ (ذیل سرواژهٔ دندان‌آبی)

3- «چرا نام و لوگوی فناوری بلوتوث به پادشاه دانمارک در عصر وایکینگ‌ها اشاره دارد؟». یورونیوز فارسی. euronews.com. دریافت‌شده در ۲ اوت ۲۰۲۲.

4- تنن بام، آندروس، «بلوتوث»، در شبکه‌های کامپیوتری، (مترجم) دکتر حسین پدرام، چاپخانهٔ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تهران، ویراست چهارم، ۲۰۰۳.

https://learnparsi.com/ -5

 https://www.sarzamindownload.com/-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نوشته های اخیر

VOIP

5G

GPS

RFID

NFC

LiFi

GSM

دسته بندی ها

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید