بسم الله الرحمن الرحیم
تاریخچه شبکه بی سیم Wi-Fi
تاریخچه ی شبکه های وای فای طولانی و جالب است. در سال ۱۹۷۱،شخصی به نام ALOHANET جزایر هاوایی را با یک شبکه بسته بی سیم بصورت UHF به هم وصل کرد و در واقع ALOHANET و پروتکل ALOHA پیشگامان پیشین Ethernet و بعدا پروتکل IEEE 802.11 بودند.
ویس هایز (Vic Hayes) اغلب به عنوان “پدر Wi-Fi” شناخته می شود. او چنین کارهایی را در سال۱۹۷4 هنگامی که به NCR Corp پیوست،انجام می داد. که در حال حاضر بخشی از قطعات نیمه هادی را با برند Agere Systems تولید می کند.
در سال ۱۹۹۱ شرکت NCR Corp با شرکت AT & T اختراع پیشین ۸۰۲٫۱۱ را برای استفاده در سیستم های محلی تأسیس کردند. اولین محصولات بی سیم تحت عنوان Wavelan تولید شد. آنها کسانی هستند که با اختراع Wi-Fi اعتبار جهانی پیدا کردند.
در سال های ۱۹۹۲ و ۱۹۹۶، کمپانی CSIRO اختراعاتی را برای یک روش که بعدها در شبکه های Wi-Fi مورد استفاده قرار گرفت ، به منظور نابود کردن سیگنال ها به دست آورد.
اولین نسخه پروتکل ۸۰۲٫۱۱ در سال ۱۹۹۷ منتشر شد و سرعت اتصال به ۲ مگابیت بر ثانیه را فراهم کرد. این در سال ۱۹۹۹ با ۸۰۲٫۱۱b به روز شد تا سرعت لینک ۱۱ مگابیت در ثانیه افزایش یابد و این امر موجب محبوبیت روز افزون شد.
ساختار و انواع Wi-Fiوای فای نامی تجاری است که توسط اتحادیه وای فا Wi-Fa Allince ثبت شده و علامتی است که این اتحادیه به محصولاتی که مورد تأیید این اتحادیه جهت کار در شبکه محلی بی سیم تحت استاندارد IEEE۸۰۲٫۱۱ میباشد، اعطا میکند.
با فناوری اتحادیهٔ «وای-فای» ارتباطی با قدرتی بیشتر از بلوتوث ایجاد میشود. ارتباط وای-فای بیشتر برای ارتباط با شبکهٔ اینترنت بهصورت بیسیم به کار میرود و همین امر باعث محبوبیت بسیار زیاد آن گردیده و با استفاده از این فناوری بهراحتی در مسافرت، هواپیما یا هتل میتوان از طریق رایانهٔ همراه به اینترنت متصل شد. وای-فای که همان استاندارد IEEE۸۰۲٫۱۱ است در مدلهای ۸۰۲٫۱۱g و ۸۰۲٫۱۱b مورد استفاده قرار میگیرد و استاندارد اصلی آن IEEE802.11b میباشد. در این مدل حداکثر سرعت انتقال دادهها ۱۱Mbps است و از فرکانس رادیویی ۲.۴ گیگاهرتز استفاده میکند.
چگونگی کارکرد وای فای
یک رابط بیسیم کامپیوتری، دادهها را به یک سیگنال رادیویی تبدیل کرده و با استفاده از یک آنتن آنها را انتقال میدهد.
یک روتر بیسیم سیگنال را دریافت کرده و آن را رمزگشایی (decode) میکند. روتر اطلاعات را با استفاده از اتصال یک سیم اترنت به اینترنت ارسال میکند. این فرایند به صورت معکوس نیز انجام میشود. روتر اطلاعات را از اینترنت دریافت میکند، آن را به سیگنال رادیویی تبدیل میکند و به رابط بیسیم کامپیوتر میفرستد.
استاندارد های Wi-Fi
تکنولوژی وای فای استاندارد های مختلفی دارد و دلیل این موضوع آپدیت شدن این تکنولوژی به مرور زمان است. استاندارد های مختلف وای فای در میزان آنتی دهی ، سرعت ارتباط ، باند فرکانسی با یکدیگر متفاوت هستند. در زیر نگاهی به استاندارد های وای فای می کنیم و درباره ی آن ها می خوانیم تا بدانیم هر استاندارد با استاندارد دیگر چه تفاوتی دارد و کدام استاندارد برای کار شما مناسب تر است.
استاندارد 802.11
این استاندارد در سال 1997 معرفی شد و اولین استاندارد تکنولوژی وای فای یا همان WLAN محسوب میشد . پهنای باند استاندارد 802.11 تنها 2Mbps بود و به دلیل پهنای باند پایین در آن زمان مورد استقبال قرار نگرفت.
استاندارد 802.11b
در استاندارد 802.11b که در سال 1999 معرفی شد حداکثر سرعت انتقال اطلاعات به 11Mbps در حالت تئوری میرسد، این استاندارد از فرکانس 2.4Ghz استفاده می کند و میتواند با فرکانس دستگاه های بیسیم دیگر نظیر تلفن های بیسیم و امواج ماکروویو تداخل داشته باشد. این استاندارد بیشتر در محیط های داخلی مانند خانه ها و سازمان ها مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه تقریبا این تکنولوژی منسوخ شده است و دیگر استفاده نمی شود
استاندارد 802.11a
استاندارد 802.11a همزمان با استاندارد 802.11b معرفی شد ولی به دلیل هزینه بالاتر و استفاده آن در محیط های خارجی کمتر دیده شد. حداکثر سرعت انتقال اطلاعات در این استاندارد به 54Mbps در حالت تئوری می رسد. این استاندارد از تکنولوژی 5Ghz استفاده می کند. فراموش نکنیم که فرکانس بالاتر باعث سرعت انتقال بالاتر و در عین حال پوشش دهی کمتر می شود. اما نکته ی خوب ماجرا اینجاست که فرکانس 5Ghz با دستگاه بیسیم دیگر تداخلی ندارد و اگر در کنار آن ها قرار بگیرد تداخلی بر روی یکدیگر نمی گذارند.
استاندارد 802.11g
این استاندارد در بین سال های 2002 تا 2003 معرفی و مورد استفاده قرار گرفت و بر روی فرکانس 2.4Ghz حداکثر پهنای باند 54Mbps را برای انتقال اطلاعات ارائه می دهد. همان طور که گفته شد فرکانس پایین تر محدوده پوشش دهی بیشتری را ساپورت دارد، بنابراین مزیت این استاندارد نسبت به 802.11a پوشش دهی بیشتر آن است. همچنین این تکنولوژی استاندارد 802.11b که قدیمی تر هس را ساپورت می کند و دستگاه های وایرلس نظیر کارت شبکه های وایرلس 802.11b می توانند به آن متصل شوند.
استاندارد 802.11g نسبت به استاندارد 802.11b هزینه ساخت بالاتری دارد و دستگاه هایی که از آن بهره مند هستند هزینه ی خرید بالاتری نیز دارند.
استاندارد 802.11n
در سال 2009 معرفی شد و می تواند از استاندارد های 802.11g و 802.11b پشتیبانی کند. همچنین از نظر سرعت و پوشش نسبت به هر دو آن ها برتری دارد. حداکثر پهنای باند قابل ارائه توسط این استاندارد 300Mbps در فرکانس 2.4Ghz است . همچنین این استاندارد از حداکثر سرعت 600Mbps در فرکانس 5Ghz نیز پشتیبانی می کند. خاطر نشان می گردد که این سرعت به صورت تئوری بوده و در عمل سرعتی به مراتب پایین تر را شاهد هستیم.
در استاندارد 802.11n به دلیل استفاده از تکنولوژی چند آنتنه (MIMO) و به واسطه استفاده از چندین سیگنال ارتباطی، سرعت انتقال اطلاعات افزایش پیدا کرده است. امروزه اکثر دیوایس های که کارت شبکه بیسیم دارند از این تکنولوژی استفاده می کنند.
استاندارد 802.11ac
در سال 2013 معرفی شد. این استاندارد از دو باند فرکانسی 2.4Ghz و 5Ghz پشتیبانی می کند ولی برای هر باند فرکانسی باید آنتنی جداگانه بر روی روتر قرار بگیرد. پهنای باند این استاندارد در فرکانس 2.4Ghz حداکثر برابر با 450Mbps و در فرکانس 5Ghz حداکثر برابر با 1300Mbps است. این استاندارد تمامی استاندارد های قبلی نظیر 802.11n ، 802.11g و 802.11b را پشتیانی می کند. به گونه ای که کارت شبکه هایی که این استاندارد ها را ساپورت می کنند می توانند به وای فای با استاندارد ac متصل شده و از سرویس های موجود بر روی آن نظیر اینترنت استفاده کنند.
کاربرد Wi-Fi
Wi-Fi یک تکنولوژی شبکه بیسیم است که میتواند تلفنهای همراه، تلویزیون و هر دستگاهی که از تکنولوژی وایرلس از نوع وای فای بهره میبرد را با امواج رادیویی، شبکه کند. در واقع، ارتباط در یک شبکه بیسیم بسیار شبیه به ارتباط رادیویی دوطرفه است.
مزایا استفاده از Wi-Fi
استفاده از وای فای یا شبکه بی سیم دارای بسیاری از مزایا است، از جمله:
1. دسترسی به اینترنت: با دسترسی به شبکه بیسیم، میتوانید به راحتی به اینترنت دسترسی داشته باشید، بدون این که نیاز به کابلهای پیچیده و غیر قابل حرکت داشته باشید.
2. انعطاف پذیری: شبکه بیسیم به راحتی قابل استفاده در هر نقطهای از خانه و یا دفتر شماست، بر خلاف کابلهای اترنت که نیاز به محل ثابت دارند.
3. اشتراک گذاری: با استفاده از شبکه بیسیم، میتوانید به راحتی منابعی همچون پرینتر، فایلها و پوشهها را با دیگران اشتراک بگذارید.
4. کمهزینه: اغلب استفاده از وای فای به صرفهتر از خرید کابلهای اترنت و در نتیجه نصب آنهاست.
5. محافظت از اطلاعات: استفاده از رمزگذاری برای شبکه بیسیم شما، میتواند اطلاعات شما را در مقابل دسترسیهای غیر مجاز محافظت کند.
6. راهاندازی ساده: نصب شبکه بیسیم نسبت به کابلهای اترنت سادهتر است و در نتیجه میتواند زمان اضافی را برای شما صرفهجویی کند.
معایب استفاده از Wi-Fi
معایب استفاده از وای فای به شرح زیر میباشد:
1- کاهش سرعت انتقال داده: در صورتی که روتر به تعداد کاربران بسیار زیادی وصل شود سرعت انتقال داده کاهش پیدا میکند.
2- نفوذپذیری برخی نرمافزارها: برخی نرمافزارهای شبکه ممکن است بتوانند به راحتی در وای فای حضوریابی کنند و اطلاعات شما را بدون هماهنگی شما دزدیده و یا مخرب شوند.
3- خطر امنیتی: در صورتی که از رمزگذاری SSL استفاده نشود، اطلاعات ارسالی شما قابل مشاهده و دزدیده شدن است.
4- قطعی های مکرر: قطعی شبکه برای جستجوی بهترین شبکه وای فای باعث کاهش سرعت انتقال داده، ناراحتی کاربر و افت نرخ دریافت داده میشود.
5- مشکل اتصال در محل های اختلافی: برخی از محل های پر تردد ممکن است مشکل اتصال به شبکه وای فای را داشته باشند به علت اشباع شدن فرستنده اطلاعات و از دست رفتن پیوستگی بین سیستم های شبکه.
6-طبق تحقیقات آزمایشگاهی و دانشگاهی که انجام شده است، امواج اینترنت وایفای میتوانند اثرات بیولوژیکی خطرناکی روی انسانها و حتی سایر جانداران بگذارند. این تحقیقات که به صورت مستقل و مجزا از هم انجام شدهاند، در بیشتر موارد خطرات زیر را به عنوان عوارض ناشی از وایفای ذکر میکنند:
- افزایش نفوذ پذیری سد خونی مغز
- اختلال در سوخت و ساز گلوکزهای مغزی
- شکستگی و اختلال در زنجیرههای DNA بدن
- تولید و افزایش استرس
- اختلال در سوخت و سازهای سلولی
در کنار موارد بالا تحقیقات جداگانهای وجود داشته است که تایید میکنند عوارض ناشی از وایفای میتواند شامل خستگی مداوم، سردرد روزانه و اختلالات گوارشی شود.
هر چند ممکن است نتایج این تحقیقات برای افرادی که مدام در معرض این امواج قرار میگیرند ناخوشایند و غیرقابل باور باشد، اما میتوانید به لیست عوارض ناشی از وایفای و ضررهای وایفای برای سلامتی انسان، موارد زیر را نیز اضافه کنید.
- افزایش احتمال ابتلا به سرطان
- افزایش سرعت رشد تومورهای مغزی
- افسردگی
- افزایش احتمال آلزایمر
- ایجاد حساسیتهای الکتریکی
- بیماریهای قلبی
و سایر آسیبهایی که ممکن است تحت تاثیر امواج وایفای در خانه برای افراد پیش آید.
وجود این میزان از آسیبها و ضررها ممکن است باعث ترس و نگرانی شما شود یا آنقدر بزرگ به نظر بیاید که آن را باور نکنید. جالب است بدانید طبق آخرین تحقیقات و گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، امواج وایفای در دسته 2B عوامل سرطانزا قرار گرفتهاند. در این دسته معمولا عواملی قرار داده میشوند که هر چند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهند، اما عامل قطعی و صد در صدی نیستند.
در دنیایی که تمام وسایل به سمت حذف سیمها و کابلها حرکت میکنند و روزانه تکنولوژیهای بیسیم بیش از پیش جای خود را باز میکنند، حرف زدن از حذف کامل وایفای غیرمنطقی و غیر عملی است. هر چقدر از عوارض ناشی از اینترنت وایفای و ضررهای وایفای برای سلامتی و بدن بگوییم، باز هم نمیشود آن را به طور کامل حذف کرد. در حال حاضر مادران باردار و نوزادان نیز بدون توجه به ضررهای وایفای، گوشیهای موبایل را به راحتی در دست میگیرند و آن را با خود حمل میکنند.
شاید در غیاب جایگزین مناسب و واقعی برای وایفای و تا زمانی که استاندارهای ایمنی در نسل جدید این تکنولوژی فراهم نشود، بهترین راه مدیریت کردن وایفای در خانه برای ضررهای کمتر باشد. به عنوان نمونه تنها یک هفته خود را از بند این امواج رادیویی آزاد و خودتان نتیجه آن را بررسی کنید.
- از نگهداری دستگاههای دارای وایفای در اتاق خواب خودداری کنید.
- در زمان عدم استفاده حتما قابلیت وایفای را سختافزاری یا نرمافزاری خاموش کنید.
- بدن انسان در نیمه شب و زمان خواب بیشترین آسیبپذیری در مقابل عوارض ناشی از وایفای را دارد، پس خاموش کردن دستگاهها در شب را فراموش نکنید.
- تا وقتی مجبور نشدید، کماکان از اتصال به وسیله کابلهای استاندارد به جای وایفای استفاده کنید.
چالش های Wi-Fi
به دلیل استفاده گسترده از اینترنت در زندگی روزمره، بسیاری از افراد نیاز به ارتباط بی سیم دارند و شما باید به این تقاضاها پاسخ بدهید. برخی از چالش هایی که شما با آنها ممکن است رو به رو شوید عبارتند از:
1. مشکلات امنیتی: شما باید به صورت مداوم مطمئن شوید که شبکه وای فای شما ایمن است و هیچ کسی نمی تواند به آن دسترسی پیدا کند.
2. مشکلات پوشش: شما باید تلاش کنید تا به همه مناطق شبکه پوشش دهید، همچنین لزومیست که معماری شبکه درست پیاده سازی شود.
3. محدودیت پهنای باند: هنگامی که بسیاری از افراد به شبکه وای فای متصل هستند، می تواند مشکلاتی برای سرعت اینترنت ایجاد کند. شما باید پهنای باند را به درستی مدیریت کنید تا همه بتوانند از ارتباط سریعی استفاده کنند.
4. مشکلات تعداد افرادی که به شبکه وصل هستند: در برخی موارد، تلاش میکنید که به تعداد زیادی از افراد امکان فراهم نمایید تا به شبکه وصل شوند، اما ممکن است این باعث افت کیفیت شود و مشکلات در کار قرار گیرد.
5. مشکلات مرتبط با قانونی و رویههای شرکت: در بعضی موارد، شرکت شما باید قانونی و رویههایی را رعایت کند و این ممکن است باعث محدودیتی در استفاده از شبکه وای فای شما شود.
مهمترین نرم افزار های مربوطه
قصد داریم تا 7 نمونه از بهترین اپلیکیشنهای آنالیز وای فای اندروید را به شما معرفی کنیم. اپلیکیشنهای آنالیز شبکهی وای فای به شما کمک میکنند تا مشکلات احتمالی را شناسایی و عیبیابی کنید.
اپلیکیشن Network Scanner
اپلیکیشن Network Scanner تمام اتصالات شبکههای اطراف شما را نشان میدهد و علاوه بر آن، همهی هاستهای شبکهی خانگی شما یا محدودهی IP انتخاب شده را به سرعت پیدا میکند. همچنین افرادی که از شبکه وای فای شما استفاده میکنند را با جزئیات دستگاهشان نشان میدهد. از دیگر قابلیتهای این برنامه میتوان به ابزار اسکنر پورت آن اشاره کرد که قادر خواهد بود تا هاستها را بر اساس IP ،MAC و نام به ترتیب صعودی و نزولی مرتب کند.
اسکنر IP اپلیکیشن Network Scanner از چهار حالت اسکن پشتیبانی میکند؛ خواندن arp، پینگ ICMP، پینگ UDP و درخواست DNS. این قابلیت به شما امکان میدهد تا سرور DNS استفاده شده را به صورت دستی برای اسکن شبکههای خصوصی انتخاب کنید. این برنامه از ابزارهای رایج شبکه نظیر ابزار پینگ، تریسرویت، Wake On Lan، صفحهی اطلاعات شبکه، محاسبهگر IP و اسکنر پورت بهره میبرد. همچنین با این اپ شما میتوانید از وجود آسیبپذیریهای مشکوک و یا مشکلات مربوط به امنیت در شبکهی خود مطلع شوید و نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
اپلیکیشن Speed Test WiFi Analyzer
اپلیکیشن Speed Test WiFi Analyzer جزئیات و اطلاعات گستردهای را برای هر شبکهی نزدیک شما ارائه میکند که از جملهی این اطلاعات میتوان به قدرت سیگنال شبکه، امنیت شبکه، طیف پشتیبانیشده، سرعتهای فعلی و پشتیبانیشده MCS/PHY، تنظیمات MIMO پشتیبانیشده، فاصله شما از دیگر APها و چیزها دیگر اشاره کرد.
این اپ تحلیلگر، دستگاههای متصل به شبکه را شناسایی کرده و اطلاعات دقیقی از آنها در اختیار شما میگذارد. اپلیکیشن Speed Test WiFi Analyzer آمار دقیقی از عملکرد پینگ بهعلاوهی تجزیه و تحلیل عملکرد کلی شبکه و مکان مد نظر را ارائه میدهد. این قابلیت به شما کمک میکند که شبکهی وای فای خود را بر روی خلوتترین کانال تنظیم کنید تا هیچگاه دچار مشکل و اختلال در شبکه نشوید.
ابزار تحلیلگر سرعت DNS این اپ، شما را قادر میسازد تا سریعترین سرور DNS یا سریعترین سرورهای بازی را پیدا کنید. در هر بار تست DNS افزون بر سرعت اندازه گیری شده، اطلاعات مختلفی ارائه میشود که تاثیر مستقیمی بر انتخابهای شما میگذارند. همچنین این اپلیکیشن بر کاهش سرعت و قطعی شبکهی شما نظارت ۲۴ ساعتهای دارد.
اپلیکیشن Network Analyzer
اپلیکیشن Network Analyzer به شناسایی مشکلات مختلف در راه اندازی شبکهی وای فای، اتصال به اینترنت و شناسایی مشکلات مربوط به سرورهای راه دور کمک شایانی میکند. این اپ، یکی از بهترین و جامعترین آنالیزرهای وای فای محسوب میشود که برای شناسایی و بهبود اتصال شبکهی شما کاربرد زیادی دارد. ابزار فوری پیدا کردن وای فای این اپلیکیشن اطلاعاتی نظیر سازندگان، نامها و آدرسهای دستگاه LAN را به شما میدهد.
اپلیکیشن Network Analyzer مجهز به ابزارهای تشخیصی منتوعی نظیر ابزار تست پینگ، ردیابی، اسکنر پورت، جستجوی DNS و اطلاعات whois (اطلاعات مرتبط با مالکیت دامنه) است و همچنین جزئیات و اطلاعات شبکههای وای فای نزدیک را در اختیار شما قرار میدهد. یکی دیگر از قابلیتهای کاربردی این اپ پیدا کردن بهترین شبکه وای فای ممکن برای استفاده و معرفی آن به شما است. همچنین با ابزار اسکنر پورت این اپ میتوانید شبکههای خلوتتر اطرافتان را پیدا کرده و از آن استفاده کنید تا خطرات کمتری شبکهی شما را تهدید کند.
سیگنالسنج وای فای این برنامه، قدرت سیگنال لحظهای هر مودم به صورت عدد یا روی نمودار را در اختیار شما قرار میدهد. در مجموع این اپ، با برخورداری از قابلیتهای متنوع به شما کمک میکند تا سیگنالهای دریافتی را بهینهسازی نموده و با سرعت بیشتری به اینترنت شبکهی خود متصل شوید.
اپلیکیشن PingTools Network Utilities
یکی دیگر از اپهای کاربردی برای آنالیز شبکهی وای فای، اپلیکیشن PingTools Network Utilities است. این برنامه همهی دستگاههای متصل به شبکه و همچنین اطلاعات اولیهی شبکهی دستگاه شما را نشان میدهد. این اپلیکیشن حدود ۱۶ ابزار اصلی شبکه دارد که از جملهی آنها میتوان به ابزار تست پینگ، ردیابی، تست سرعت وای فای، اسکنر پورت، whois (اطلاعات مرتبط با مالکیت دامنه)، اسکنر وای فای و اسکنر زیر شبکه اشاره کرد.
ابزار Watcher این اپ، نظارت و کنترل مستمر بر منابع راه دور را امکانپذیر میکند و همچنین قابلیت خروجیهای پینگ صوتی را ارائه میدهد که در صورت مواجه شدن وای فای با هر مشکلی صدای آنها شنیده میشود. با کمک این برنامه شما قادر خواهید بود تا آدرس IP روتر و IP خارجی را مشاهده کرده و مدیریت کاملی بر آنها داشته باشید.
ابزار تریسروت این برنامه هم برای ادمینهای سیستم بسیار ضروری به حساب میآید و مسیر بستههای اطلاعاتی دستگاه شما به سرور هدف را نشان میدهد. کاربران با نصب این اپ قادر خواهند بود تا میزان تبادل دادههای خود را هم کنترل کنند.
اپلیکیشن WiFi Analyzer
از دیگر اپهای کاربردی آنالیز شبکهی وای فای میتوان به WiFi Analyzer اشاره کرد. اگر میخواهید شبکههای وای فای اطراف خود را با سنجش قدرت سیگنال و شناسایی کانالهای شلوغ بررسی کنید، این برنامه به شما کمک شایانی خواهد کرد. این اپلیکیشن متن باز برای انجام کارش به اینترنت نیازی ندارد و قادر است بدون نیاز به اینترنت هم اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد.
اپلیکیشن WiFi Analyzer یک نمودار گرافیکی از قدرت آنتندهی شبکه به شما نشان میدهد و همچنین نقاط دسترسی و فاصلهی تخمینی تا آنها را هم محاسبه میکند. با این برنامه کاربران میتوانند تا عملیات اسکن را متوقف یا آن را دوباره از سر بگیرند و شبکههای وای فای را برای رتبهبندی کانالهای مختلف تجزیه و تحلیل کنند.
گاهی استفادهی مشترک چند مودم نزدیک به هم از کانالهای یکسان، باعث بروز اختلال و قطعیهای مکرر در ارتباط خواهد شد که این اپلیکیشن به شما امکان کنترل کامل این موضوع را میدهد. از آنجایی که اپلیکیشن WiFi Analyzer نیازی به دسترسی به اینترنت ندارد، اطلاعات مدیر شبکه را خصوصی و ایمن نگه میدارد.
اپلیکیشن WiFi Analyzer by Olgor
این اپ مناسبترین کانال و مکان را برای شبکهی شما شناسایی و معرفی میکند. همچنین این برنامه به شما اطلاعات بهینهسازی مفیدی را ارائه میدهد که استفاده از آنها، به کاهش اختلالات و افزایش سرعت و ثبات اتصال شما کمک شایانی خواهد کرد.
علاوه بر بهینهسازی شبکهی وای فای شما، این اپ ابزارهای کاربردی دیگری هم دارد که از جملهی آنها میتوان به تحلیلگر کانال برای APهای نزدیک، دادههای زمان واقعی، تاریخچهی قدرت سیگنال، محاسبات فاصله و امکان مشاهدهی شبکههای وای فای مخفی اشاره کرد. این اپلیکیشن همچنین به شما امکان میدهد تا از داخل اپ به شبکههای وای فای باز متصل شوید.
نگاهی به اپلیکیشن wi-fa utility
در این صفحه ابزارهایی مانند تست سرعت وایفای و اینترنت، اسکن شبکه، اسکن وایفای، آنالیز وایفای، مدیریت مصرف دیتا، وضعیت پوششدهی وایفای و تنظیمات مربوط به استفاده خودکار از وایفای را مشاهده کنید.
در بالای صفحه میتوانید وضعیت قدرت سیگنالهای وایفای را مشاهده کنید و البته ابزاری برای تبدیل راحت گوشی به یک هاتاسپات دارید.
در ابزار Speed Test همزمان میتوانید سرعت وایفای، سرعت دانلود و آپلود، پینگ و قدرت سیگنالدهی وایفای را مشاهده کنید:
در ابزار Network Scanner دستگاههای متصل به شبکه را با آدرس IP آنها رصد میکنید و به راحتی میتوان فهمید چه دستگاههایی به وایفای یا مودم روتر وصل شدهاند:
در ابزار WiFi Analyzer گزارش کاملی از وضعیت وایفای دریافت میکنید.
در ابزار Hotspot میتوانید سریعا قابلیت هاتاسپات گوشی را روشن/خاموش کنید یا تنظیمات آن را انجام دهید:
گزینه WiFi Automatic میتوانید تنظیم کنید وایفای گوشی از چه ساعتی روشن باشد و چه ساعتی به طور خودکار خاموش شود. تنظیمات جالبی در این بخش است که شاید برای کاربران مفید باشد:
شبکههای وایفای محیط اطراف را هم میتوانید اسکن کنید و برخی اطلاعات مرتبط با آنها را ببینید (برای افرادی که حس کنجکاوی زیادی دارند)
منابع
-Frank Ohrtman"Wi-Fi Handbook: Building 802.11b Wireless Networks" -Matthew S. Gast "802.11 Wireless Networks: The Definitive Guide"
-Danny Briere Pat Hurley "Wi-Fi for Dummies"
- Guowang Miao, Jens Zander, Ki Won Sung, and Ben Slimane, Fundamentals of Mobile Data Networks, Cambridge University Press, ISBN 1-107-14321-7, 2016.
-↑ "GSM World statistics". GSM Association. 2010. Archived from the original on 19 July 2011. Retrieved 16 March 2011.
-↑ "Mobile Broadband Wireless connections (MBWA)". Retrieved 12 November 2011.
-↑ Dean Tamara (2010). Network+ Guide to Networks (5th ed.). Boston: Cengage Learning. ISBN 978-1-4239-0245-4.
-↑ "Wireless LAN Technologies". Source Daddy website. Retrieved 29 August 2011.
-↑ "WLAN Benefits". Wireless Center commercial web site. Archived from the original on 2 September 2011. Retrieved 29 August 2011.
-↑ GR-3171-CORE,Generic Requirements for Network Elements Used in Wireless Networks – Physical Layer Criteria